donderdag 26 januari 2012

Gedichten dag

 

Werken in de zorg is.......


Wassen met de washandjes die je hebt,
Gemiddeld zo'n 50 kilometer per week lopen,
Rozen in het water zetten,
Een kussen opschudden,
Tegen alle luchtjes kunnen,
In de waszak kruipen,
Flauwvallen bij een decubituswond,
Pleistertjes plakken,
Water en ''dergelijke'' opdweilen,
's avonds met de benen in de lucht zitten.

Een zoen krijgen van een vrouw van 81,
Met de feestdagen de nachtdienst ingaan,
24uur per dag klaar staan voor de mens,
Even tijd maken voor een praatje,
Even voetbal kijken bij de patiënten,
Het huilen op de ene kamer en het lachen op de andere,
Net doen alsof je flink bent,
Mensen uitzwaaien,
Bezoek te woord staan,
Dankbaarheid ontvangen,
Een lichtje zijn voor andere mensen,
Houden van,
Geduld hebben en geduld ontvangen,
Mobiliseren en activeren,
Geen onderscheid maken.

Het gevoel hebben dat je machteloos bent,
Hopen dat je de juiste woorden zegt,
Niets meer kunnen zeggen,
Soms moeite hebben met jezelf,
Twijfelen en zeker zijn,
Medelijden en medeleven,
Je afvragen "waarom",
Samen hopen en samen geloven,
Je collega's bemoedigen,
Jezelf proberen te blijven,
Fouten maken,
De grenzen van het leven leren kennen,
Tot het laatste toe er zijn..

Lang leve alle zusters en broeders!
 
 
Werken in de zorg is heeeeelll errrg leuk!!!! Maar soms ben je even toe aan vakantie.......tot volgende week.
 
Liefs Yolanda

dinsdag 24 januari 2012

Heel veel post en pakjes.....

Zo nu eerst maar eens een berichtje......kan er nog niet aan wennen om steeds foto´s te maken en berichtjes te schrijven.
Deze week stond in het teken van veel post en pakjes ontvangen........

Aller eerst een pakje van Carin, vol met borduur patroontjes. Steeds als ze weer een nieuw ornamentje af had dacht ik ....O WAT MOOI.....  en heb haar toen gemaild met de vraag wat ze met de patroontjes zou gaan doen als ze af zijn, misschien wilde ze wel verkopen.  En gelukkig voor mij wilde ze dat wel.Als derde kwam het pakje van Macha, persoonlijk bezorgd door haar man. Dat is leuk thuis komen na een avond werken. Vol met huisjes ..........wisselhuisjes, met onze bee gaan we kleine quiltjes maken om hier in te hangen. En dat was pakje twee, van Wilma, met vier leuke mini-quiltjes patroontjes.Het laatste pakje is van Simone, soed-idee, met haar nieuwste patroon. Ik geloof dat ik de eerste was die bestelde.....met dat zij het bericht plaatste las ik het en reageerde meteen door te bestellen.De laatste foto even geleend van Simone, dit heeft ze even als voorbeeld op haar blog gezet. Ook weer errgggg mooi, hoe kom ik aan tijd om het allemaal te maken...... HELP.
Vrijdag gaan we voor een weekje weg, naar Drente, misschien kan ik daar lekker gaan prutsen en wat dingen af maken.
Ik ga gauw weer verder, heb vandaag ook nog een huisje gemaakt maar dat is voor een volgende keer.

Liefs Yolanda

maandag 16 januari 2012

Eerste affo 2012

Jaah m´n eerste quiltje is af van dit jaar, het is dan wel niet zo´n hele grote maar af is-ie.
Het is een oefen quiltje om te kjiken of het nu echt zo leuk is om vingerhoedjes te maken en jaah het is erg verslavend. Zou het eerst een poppenquiltje worden, nu is-ie iets groter (60x70cm).

Helemaal onder aan mijn blogje heb ik een aantal van mijn quilts gezet, helaas zijn de foto's niet zo duidelijk. Het was gisteren erg mooi weer en ik dacht ze buiten te fotograferen, ik denk dat het te helder was. de foto zijn nu wat flets van kleur. Volgende keer maar binnen doen en ze er opnieuw opzetten.

De " Celine"  en "Harvest" zijn door Ria gequilt toen ze in het ziekenhuis lag, ze had een oproepje op prikbord geplaatst. Ze zijn zo super mooi gequilt dat ik gevraagd heb om er nog een voor me te quilten.
Ik hou het even bij dit korte bericht......

Liefs Yolanda

woensdag 11 januari 2012

Geen verbinding, wel een quilt dagje

Jah, denk je op je vrije dag een nieuw berichtje op je log te kunnen plaatsen.....hebben we een storing, geen internet, telefoon en televisie. En wat doe je dan....dan ga je naar je quiltzolder en ga je huizen bouwen, weer twee af. Gaat wel lekker......


s´Avonds lekker op de bank met een mooie dvd, haar naam was Sarah, en de top van de vingerhoedjes af gemaakt. Van de week heb ik late diensten dus kan ik s´morgens de top sandwichen en gaan quilten. Pas toen ik alles in elkaar had zag ik een foutje.......zo goed opgelet en dan toch.....Vandaag samen met mijn Lief naar de horeca vakbeurs geweest in Amsterdam, helemaal gesloopt van het drentelen. Overal een hapje geproefd en een slokje gedronken..... vanavond maar op de bank met de nieuwste quiltmania en een mooi quiltboek in Franse sferen.

Mooie gekleurde stoelen op de beurs, helaas kon ik daar niet even gaan zitten.

Liefs, Yolanda

donderdag 5 januari 2012

Huizen, huizen en huizen......

Net als half nederland, helemaal in de ban van huizen. Het patroon van Jeanneke gekregen, uitgeprint, vergroot en.....nee dit is het toch niet helemaal. Gezocht op internet en gegluurd bij de andere....o dat is ook een leuke maar wel heel groot. Sorry Jac (http://jacqs-blog.blogspot.com/) ze zijn heel mooi maar iets te groot. Dan maar zelf aan het tekenen....had ik al een keer eerder gedaan lang geleden .Kijk maar eens, hier op tafel ligt al een huizen quiltje maar nog niet af, deze moet nog gequild worden en een biesje er om.


Gelukkig ligt er nog een pakje luierinlegjes en kan ik daar de huisjes op tekenen. De doos met verschillende rode en ecru stofjes in de buurt. Jaaah het feest kan beginnen, de huisjes worden gebouwd. Dit was gisteren, nadat de kerstboom en spullen opgeruimd waren, lekker de hele middag zitten prutsen. Gisteravond naar de bee, lachende lappen en daar aan de vingerhoedjes zitten werken er zitten nu 10 rijen aan elkaar.

Vandaag nog een dagje vrij en na de huishoudelijke taken weer naar de zolder om een ander huisje te bouwen. Nu heb ik er twee van de ....... ik zie wel, ik heb altijd al eens een huisjes quilt willen maken in rood-wit (ecru) nadat ik er eens een had zien hangen bij Petra Prins.Vanavond uit eten ter ere van de verjaardag van onze vriendin Joke en dan vier dagen werken en weinig tijd om te prutsen.

Liefs Yolanda

zondag 1 januari 2012

De beste wensen voor het nieuwejaar en .......

Eindelijk kan ik het laten zien.....mijn nieuwe speldenkussentje
Denk nu niet ...wat is die snel, ik had het een poosje geleden al af maar ik mocht het pas na 1 januari laten zien. Dit kussentje is een ontwerp van Simone van Soed-idee ( http://soedidee.blogspot.com/2012/01/gelukkig-nieuwjaar.html )
Vanaf deze plek wil ik jullie het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, liefde gezondheid en vriendschap. Heel veel creativiteit, voor iedereen op zijn of haar eigen wijze.

Liefs, Yolanda