zondag 26 augustus 2012

Echt quilt weer.....

Vandaag was het echt quilt weer.....bijna heel de dag heeft het hier geregend. Vandaag dus lekker aan de grote tafel een aantal blokken van de L.I.B. aan elkaar zitten maken en in m´n nieuwe agenda zitten bladeren. Hahaha.....je zou bijna wensen dat het al 2013 zou zijn.





En ik wil jullie graag een hartje laten zien....het is geborduurd door een dochter van een van onze bewoners voor ons trouwen. Het is heel fijntjes geborduurd in mijn favorieten kleur, wat puur toeval is..... Alhoewel....bestaat toeval..... Van de week verteld ze mij het verhaal hier achter, het patroon komt uit een boek gekocht bij Steekjes en kruisjes een hele leuke winkel in Huizen. Ik begon te lachen.....ja die winkel ken ik heel goed en ook Marijke en Gonnie. Jullie zullen wel snappen dat ik heel erg blij ben met dit cadeau.



Ik zie dat het me ook gelukt is om een linkje te plaatsen....nog bedankt Marjo Marjo voor je hulp.


Als laatste een foto van m´n laatste spelden kussentje, een patroon van Ellie. Ik heb hem-haar met de hand gemaakt, een leuk werkje om in de tuin te maken.
Morgen weer aan het werk....voor nu...

Liefs Yolanda

donderdag 23 augustus 2012

Roosjes gehaakt.....

Gisteren een vrije dag en zonder lief, dat gebeurt niet vaak, dus kon ik lekker de hele dag prutsen. Ik wilde graag roosjes haken en op internet gezocht naar een patroon. Mijn katoen is erg dik en je ik gebruik haaknaald nr. 5.5.
Het eerste roosje heb ik wel 6 x gehaakt en weer uitgehaald omdat het niet leuk werd, te veel blaadjes, te groot en te zwaar. Net zo lang geprutst totdat het helemaal naar m´n zin was.

Eerst een ketting van 47 lossen, dan in de 6de lossen van de haaknaald een stokje, *losse overslaan dan een stokje 2 lossen en een stokje in de volgende losse*. De steken tussen* * blijven herhalen.


Keren met 3 lossen (is je eerste stokje) 1 stokje, 2 lossen, 2 stokjes in de opening van 2 lossen van de vorige toer, dan in de volgende opening van 2 losse * 2 stokjes, 2 losse, 2 stokjes*. De steken tussen * * blijven herhalen tot het eind.


Dan 2 losse om te keren, 7 dubbele stokjes haken in de opening van 2 losse van de vorige toer. * 1 vaste, tussen de 2 x2 stokjes (zie foto), 7 dubbele stokjes in de 2 losse van de vorige toer*. De steken tussen * * blijven herhalen.


En dan de laatste toer, keren met1 losse en dan in iedere steek een halve vaste haken. Je hebt dan zo'n 20 blaadjes. Je haahwerkje naar eigen inzicht eerst wat strak en dan losser oprollen.....is het naar je zin dan aan de onderkant vast zetten met een paar steken en zie daar je roosje is af.


Zo heb ik er drie gemaak. De katoen die ik gebruikte is van Lana Grossa, een mooie dikke niet te zware katoen.



Volgende keer foto's van de LIB.....zo heel langzaam word het wat.

Liefs, Yolanda

zondag 19 augustus 2012

Ik ben er weer........

Na lange tijd toch maar eens een berichtje plaatsen.
Door alle voorbereidingen van onze trouwdag kwam daar weinig van. Nu is die dag al weer vier weken voorbij.....wat rest zijn de foto´s en het goede gevoel.
Het weer was niet op z´n best die dag.......maar om twee uur werd het droog en bleef droog. We zijn in de tuin getrouwd in het bijzijn van onze kinderen, familie en genodigden.
Alle kleinkinderen hebben ons de ringen gebracht, het borduurtje van de kaart heb ik in een klein dienblaadje gedaan met 6 linten , voor ieder een. Onze oudste kleinzoon hield het dienblaadje vast.
Hier waren we getrouwd en mochten alle felicitatie´s in ontvangst nemen. Voor alle aanwezigen hadden we, na een tip van vriendin, chocolade flikken laten maken met een afdruk van de trouwkaart.


Zie je hoe goed ze gelukt zijn.........

Op het gebied van quilten en borduren weinig te melden. Ben van de week weer begonnen met de Life is Beautyfull, alle borduurtjes zijn af, de stof voor de effen punten zijn binnen en er zijn 18 hexagonnen af van de hexa-varia. Ik maak een combinatie van beide quilts.

Volgende keer maak ik er een foto van......voor nu, uitrusten van een warme werkdag.

Liefs Yolanda

dinsdag 14 augustus 2012

Help......

Wat is er met blogger......wil ik een verhaaltje plaatsen is m´n hele pagina veranderd. Ik ben m´n lijst met blogs kwijt die ik volg en vaak lees.......HELP..... waar is alles gebleven.