maandag 17 september 2012

Klein quiltje

Afgelopen donderdag zou ik gaan oefenen op mijn `Saartje`, helaas wilde zij niet wat ik graag wilde. Zit haar spoeltje goed, heb ik haar wel goed ingeregen, moet ik misschien toch aan wat knopjes draaien...... Dat laatste wil ik eigenlijk niet want ik ga er van uit dat de meneer die haar heeft nagekeken alles zo heeft ingesteld dat ze het moet gaan doen. Die meneer heb ik al gemaild en net een antwoord gehad......morgen maar weer even proberen.

Ik had graag het quiltje op de foto met `Saartje` willen maken, nu heb ik het quiltje maar op de pfaff genaaid.

Ik had nog een scrappakketje Rouenneries deux liggen en wilde daar een quiltje van maken op de machine, had ooit ergens dit patroon gezien maar waar....... alles afgezocht op internet maar niets.....teneinde raad dan maar mijn vraag op prikbord zetten......maar wat wil het toeval........een andere prikker heeft deze quilt in het groot gemaakt en die wist het antwoord wel.
Dit ging zo lekker, normaal patch ik liever met de hand, pfaffje en ik zijn geen goeie vriendjes wat pachen betreft. Vorige week had ik ook al oproepje gedaan voor een patroon en die ontving ik van de week, stofje besteld voor alle biesjes. Alle resten van de L.I.B. bij elkaar, mallen gemaakt en toen gaan tekenen en knippen. Iedere keer een stukje......heb nu drie blokken aan elkaar, op de machine.....en alles past....ppfffft.
Maar die laat ik pas zien als die helemaal af is.


Morgen weer een dagje werken,
Liefs Yolanda

maandag 10 september 2012

Sarah....Saartje....


Ook ik ben gevallen voor een oude dame.......ze staat al een poosje mooi te wezen in de kamer en zal nu wel uitgerust zijn van haar lange reis. Een hele mooie naaimachine, deze featherweight.
En net als bij de andere bloggers heb ik haar maar een naam gegeven......klinkt ook wel wat liever dan FW.In deze koffer kwam zij aan, voor velen wel bekend, bovenin een bakje met verschillende voetjes en spoeltjes. Maar daar onder..........stond zij....... SARAH...oftewel.....Saartje !!!!!!Donderdag heb ik een vrije dag en dan mogen we samen aan een nieuwe quilttop beginnen, eerst even proef draaien op een paar lapjes en dan aan het echte werk. Ik heb er echt zin in, lijkt me zo heerlijk om op deze oude dame te mogen werken. Vroeger had ik een singer handnaaimachine van mijn oma waar ik poppenkleertjes op naaide....... maar toen ik voor me zelf ging naaien heb ik een elektrische gekocht en de handnaaimachine bij het grofvuil gezet........................zoooo dom.........en een spijt.........De life is beautiful, hangt hier op een andere quilt, vordert heel langzaam. Maar iedere dag, voor of na het werk, een paar steken.....Ze komt dit jaar zeker af.

Tot slot wil ik jullie een leuke give a way laten zien ( en het geeft mij meer kansen) bij Victorian , zij heeft een heel leuk pakketje gemaakt in een vintage stijl. En die wil ik wel graag winnen........


Voor nu......liefs Yolanda