zaterdag 16 november 2013

handwerkjes en knutsel praat

Dan toch maar weer eens een berichtje..... er is niet veel te melden. Ik ben maar een gewoon vrouwtje wat graag handwerkt en prutst. Iets wat ik wel nodig heb om in balans te blijven, naast de belevenissen op het werk met collega´s en bewoners. Een paar maandjes geleden een andere functie gekregen op het werk, soms wat zwaar en moeilijk..... zeker als er geen tijd is om te worden ingewerkt. Maar gelukkig ook heel leuk en meer contact met de bewoners.

Om een beetje te ontspannen een dagje naar een lezing over school lapjes.....

Dit is een foto van Monica die ik mocht gebruiken..... zelf was ik weer zo slim om m´n fototoestel te vergeten.... zo jammer want er waren hele mooie `lappen` bij. De lezing werd gegeven door Annelies , ze deed dit voor het eerst maar het leek alsof ze nooit anders heeft gedaan. Allemaal leuke verhalen over de achtergrond van schoollapjes en pronkrollen.

Mijn pronkrol vordert langzaam maar ach het heeft geen haast, haken en breien met naalden 1,5 gaat nu eenmaal niet zo vlug. En toen had hier een foto moeten verschijnen van mijn haaksels en breisels maar om de een of andere duistere reden lukt dat (weer) niet.


Zit ik meestal te borduren.... en het quilten op een laag pitje.... gaat het toch weer een beetje kriebelen.
Hier mijn nieuwe aanwinst aan.... natuurlijk ...rode lapjes, dezekeer de Midwinter reds van Moda. Dit wordt een klein quiltje, ong 80x80 cm, volgende maand kan ik er lekker aan werken want dan heb ik een weekje vrij.
En als je geen mooi band kan vinden van 4cm breed dan borduur je het zelf. Dit band komt om een volgend project.... en er moet daarvoor nog een klein borduurtje gemaakt worden.

Ik heb soms wat problemen met m'n blogje schrijven..... foto's willen niet..... dan kan ik de cursor niet meer gebruiken.... enz enz.... allemaal vervelende dingen waar door ik er bijna geen plezier meer in heb.
4 opmerkingen:

 1. Hoi Yolanda,
  Wat mooi die schoollap. Ik heb er ook eentje, van mijn oma. Daar ben ik zo blij mee.
  Groetjes, Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Yolanda, dat is leuk, jammer dat wij elkaar niet kenden op de 'schoollapjesdag' maar ik vond dat wel echt genieten. Wat heb jij mooie Moda stofjes gescored, ben reuze beneiwud wat voor moois jij daar van gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een mooie lapjes gekocht !!

  Je vertelde op je blog dat jij die quilt ook gemaakt heb met een pakket van Petra Prins. Heb je die quilt ergens op je blog staan? Want dan ga ik even zoeken. Ben heel benieuwd ernaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi die lapjes zeg! En dat band... heb je dat nu zelf geborduurd? Echt heel mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen