donderdag 22 december 2011

Winkelen uit eigen kast

Gisteravond, net voor dat ik naar bed wilde gaan, zag ik dit oproepje op het prikbord.......

Wie gaat er met ons ,Jeannet en Conny de uitdaging aan? Wij schrikken soms van onze enorme voorraden stof en toch komen we steeds opnieuw in de verleiding nog net dát ene mooie lapje te kopen. Dat ene stofje waarvan we denken het niet te kunnen missen. Onze kasten puilen uit en we hebben voorraad genoeg voor vele quilts.We moeten wel 80 worden om alle stof op te maken. En toch, is er vaak dat stemmetje dat zegt: "heb je dat nu echt wel nodig?"....en als we echt eerlijk naar onszelf zijn zou het antwoord "nee" zijn.Daarom dit ludieke initiatief.
Bij deze nemen wij ons voor om in het jaar 2012 GEEN STOF te kopen, maar uitsluitend te winkelen in onze eigen goed gevulde kast.Streng he? Wat wel mag is stoffen ruilen onderling en natuurlijk ook stof krijgen en winnen!Het moet ook mogelijk blijven om grote stukken stof voor achterkanten of randen bij te kopen als we die niet in onze eigen voorraad hebben, anders zitten we straks met allemaal Ufo,s......Het gaat meer om de impulsaankoop van allerlei stofjes.Elke laatste dag van de maand melden we op onze blogs of we het een hele maand zonder aankopen hebben gered, spannend!!
Wie gaat er met ons ook deze uitdaging aan?  Het is maar voor een jaar, tenminste....wie weet hoe het bevalt.....Meld je aan door één van ons een mailtje te sturen ( j.j.j.delaat@planet.nl  of connysquilts@live.nl ) en zet het logo met de link op je blog.Misschien kunnen we een keer een onderlinge lapjesruil regelen? Enne, om eens met "de billen bloot" te gaan.....dit is de inhoud van mijn kast......eh, een klein deel er van dan ......

Mijn voorraad zit in dozen van Ikea, per project of stoffenserie.Onder staan grotere dozen en daar zitten stoffen per kleur. Al met al kan ik denk nog wel zo´n 10 quilts maken uit eigen voorraad. Het is voor mij ook een stok achter de deur om ze te gaan maken dan wel om het een en ander te verkopen.
Hou markplaats maar in de gaten.......

Zo nu even naar de buurtjes van twee huizen verder om kennis te gaan maken met hun pas geboren dochtertje.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen